Ga naar inhoud
Homepage Recepten Zoete-aardappelrosti-met-komkommer

Zoete aardappelrösti met komkommer

Bereidingswijze

  1. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer en leg ze in een schaal. Meng de azijn met de poedersuiker en schenk over de komkommer.
  2. Schil en rasp de zoete aardappelen grof. Snipper de sjalot. Meng de aardappelrasp, sjalot, kaas, het ei en de bloem. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit in 2 koekenpannen de olie. Schep 4 bergjes van het aardappelmengsel in de pannen. Druk ze plat en bak de rösti in 5 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar. Meng intussen de crème fraîche en kerrie. Laat de komkommer uitlekken. Snijd de dille grof.
  4. Leg de rösti op 4 borden. Schep op elke rösti een lepel kerrie-crème fraîche. Verdeel er de komkommerlinten over en garneer met de dille.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 2 beoordelingen)