Ga naar inhoud
Homepage Recepten Spitskoolstamppot

Spitskoolstamppot

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien. Schil de appels en snijd in blokjes.
  2. Verhit in een ruime (kook)pan de boter. Fruit de ui met de kerrie 2 min. op een middelhoge stand. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Schep het gehaktmengsel uit de pan.
  3. Doe de aardappelen, spitskool en appelblokjes in dezelfde pan. Voeg zoveel water toe tot alles net onderstaat. Kook de aardappelen met de spitskool en appel in 15-20 min. gaar.
  4. Verwarm de melk. Giet de aardappelen met de spitskool en appel af. Voeg de melk toe. Stamp tot een grove, of naar wens fijnere, stamppot. Schep het gehakt door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 146 beoordelingen)