Ga naar inhoud
Homepage Recepten Scones-basisrecept

Scones basisrecept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de boter in piepkleine blokjes.
  2. Kneed met de mixer van de bloem, het bakpoeder, de boter, 2 eieren, de melk, karnemelk en 8 g zout een samenhangend deeg.
  3. Rol het deeg uit tot een deeglap van 2 cm dikte. Steek met een koekuitsteker 12 cirkels uit het deeg of snijd het deeg in 12 blokjes. Leg de scones op de bakplaat; houd wat afstand want de broodjes rijzen tijdens het bakken nog.
  4. Klop het laatste ei los. Bestrijk de scones dun met ei. Bak ze in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
  5. Serveer de scones lauwwarm of op kamertemperatuur met de clotted cream en lemon curd of frambozenjam.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 10 beoordelingen)