25 min
4 pers
500 kcal
Tags: hoofdgerechtFransvleesweekend
Bereidingswijze
- Begin met de prei. Snijd de preien in gelijke stukken. Maak er 4 gelijke bosjes van en bind deze vast met keukengaren.
- Kook de prei in 7-9 minuten beetgaar.
- Klop de wijnazijn met olijfolie en 1 theelepel mosterd tot een vinaigrette. Schep de bieslook of dragon erdoor.
- Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 gram boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
- Fruit de uien in het bakvet tot ze glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken.
- Roer de mosterd erdoor en voeg de rest van de boter in stukjes toe. Klop met een garde tot een glanzende saus.
- Roer de plakjes augurk erdoor en serveer de kalfsoesters met deze saus.
- Leg de warme tot lauwwarme prei op een schaal en giet de vinaigrette erover.