Ga naar inhoud

Focaccia

Bereidingswijze

  1. Strooi 10 g fijn (zee)zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje in de bloem en strooi er de gist in. Voeg langs de rand 325 ml handwarm water en 3 el olijfolie toe. Kneed met de mixer tot een samenhangend deeg.
  2. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
  3. Stort het deeg op de bakplaat en rek uit tot de grootte van de vorm. Houd het deeg luchtig! Laat het deeg nogmaals 30 min. afgedekt met vershoudfolie rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 220ºC. Druk met de vingers kuiltjes in het deeg. Besprenkel het deeg met de laatste 2 el olijfolie en bestrooi met het grof zeezout.
  5. Bak het brood in de oven in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Laat de focaccia op een rooster afkoelen.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)