15 min
4 pers
297 kcal
Tags: lunchbijgerechtItaliaanslunch
Bereidingswijze
- Strooi 10 g fijn (zee)zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje in de bloem en strooi er de gist in. Voeg langs de rand 325 ml handwarm water en 3 el olijfolie toe. Kneed met de mixer tot een samenhangend deeg.
- Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
- Stort het deeg op de bakplaat en rek uit tot de grootte van de vorm. Houd het deeg luchtig! Laat het deeg nogmaals 30 min. afgedekt met vershoudfolie rusten.
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Druk met de vingers kuiltjes in het deeg. Besprenkel het deeg met de laatste 2 el olijfolie en bestrooi met het grof zeezout.
- Bak het brood in de oven in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Laat de focaccia op een rooster afkoelen.