Ga naar inhoud
Homepage Recepten Bietenhummus-met-champignons-en-flatbread

Bietenhummus met champignons en flatbread

Bereidingswijze

  1. Pureer in de hakmolen de bieten, kikkererwten, 1 teentje knoflook, de komijn en 2 el olie tot een gladde hummus. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de champignons in kwarten. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de champignons in 4 min. lichtbruin en gaar. Pers het overige teentje knoflook boven de pan, voeg de blaadjes van 2 takjes tijm toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm intussen de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in punten.
  4. Schep op elk bord een mooie dot bietenhummus. Druk er met de achterkant van een lepel een kuiltje in en veeg uit over de helft van het bord. Verdeel de champignons over de kuiltjes en garneer met de blaadjes van het laatste takje tijm en naar wens wat extra olie. Serveer met het flatbread.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 2 beoordelingen)