Ga naar inhoud
Homepage Recepten Zuurkoolquiche-met-gehakt

Zuurkoolquiche met gehakt

Bereidingswijze

  1. Vet de quichevorm in. Snipper de ui.
  2. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Laat intussen de ananasschijven uitlekken en vang het sap op.
  3. Schep de zuurkool met het ananassap door het gehakt en laat, met het deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar stoven.
  4. Klop intussen de eieren los met de crème fraîche en kaas. Breng op smaak met peper.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de zuurkool over de deegbodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Verdeel de ananas over de vulling. Bak de quiche in de oven in 30-35 min. lichtbruin en gaar.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 17 beoordelingen)