40 min
6 pers
450 kcal
Tags: lunchhoofdgerechtFranspasteitjes
Voorbereiding
Doe de kip in een pan en giet er zoveel water op dat hij onder staat. Voeg de in kwarten gesneden ui (met het binnenste bruine schilletje er nog omheen voor een mooie gele bouillon), de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de foelie toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan in circa 1/2 uur gaar koken. Laat de kip in de bouillon afkoelen. Neem de kip uit de pan, verwijder het vel, haal het vlees van de botten en snijd het in blokjes. Zeef de bouillon en meet 0,5 liter af.
Bereidingswijze
- Doe de kipdelen in een pan en giet er zoveel water op dat ze onder staan. Snijd de ongeschilde ui in kwarten en voeg toe. Voeg de laurierblaadjes en foelie toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan in 30 min. garen. Laat de kip in de bouillon afkoelen.
- Neem de kip uit de pan, verwijder het vel, haal het vlees van de botten en snijd het in blokjes. Zeef de bouillon en meet ½ liter af.
- Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en roer de bloem door. Blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan loslaat. Roer er beetje bij beetje de bouillon door tot je een dikke, gebonden saus hebt. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, zout en peper. Voeg de blokjes kip toe en verwarm mee. Snijd intussen de peterselie fijn.
- Roer de eierdooiers los met de slagroom of kookroom en roer dit mengsel door de ragout. Warm goed door, maar laat de ragout niet meer koken. Bestrooi met de peterselie.