25 min
4 pers
360 kcal
Tags: voorgerechtHollandsvisfamilie
Bereidingswijze
- Leg op een stuk vershoudfolie van circa 40 cm lang de plakjes zalm, elkaar overlappend, in een rechthoek van circa 25 x 30 cm.
- Boen de sinaasappel schoon met heet water en rasp 1 eetlepel van de schil. Pers de vrucht en zet het sap apart.
- Pureer de bieslook en peterselie en meng dit door de roomkaas. Meng ook sinaasappelrasp en zout en peper erdoor.
- Strijk dit mengsel met een spatel of pannenkoekmes over de zalm. Verdeel de paprikareepjes en wat basilicumblaadjes over de roomkaas.
- Laat de randen van de zalm aan de lange zijde 1 cm vrij. Rol de zalm op tot een stevige rol.
- Vouw de folie strak dicht en leg de zalmrol minimaal 1 uur in de koelkast. (Kan een dag van tevoren).
- Meng de crème fraîche met de mosterd, de honing en 1 eetlepel sinaasappelsap. Verwijder de folie van de zalm.
- Snijd de rol met een nat scherp mes in plakken van 1 cm. Leg de rolletjes naast elkaar op de borden met de mosterdcrème erbij. Garneer met basilicumblaadjes.