50 min
4 pers
860 kcal
Tags: hoofdgerechtFransvisfamilie
Bereidingswijze
- Laat de vellen deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwarm de boter en laat de sjalotten op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin bakken. V
- oeg de tijm en suiker toe en laat de uien op lage stand nog 5 minuten goudbruin karameliseren.
- Vet ondertussen de vormpjes in met boter en bestuif met bloem.
- Verdeel het deeg over de bodem en druk de randen goed aan. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper.
- Verdeel de zalm en courgette om en om over de deegvormpjes en bestrooi met zout en peper.
- Giet het eimengsel erover en schud even met de vorm om alles goed te verdelen.
- Schep de sjalotten erop en bestrooi met de kaas. Bak de quiches in 15 tot 20 minuten gaar.