Ga naar inhoud
Homepage Recepten Zalmpakketje-met-tomaat-en-mascarpone

Zalmpakketje met tomaat en mascarpone

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Halveer de tomaatjes. Snipper de sjalot fijn.
  2. Vouw de vellen aluminiumfolie dubbel en verdeel de sjalot en tomaatjes steeds over 1 helft van elk vel. Leg de zalmfilets erop. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de onbelegde helft van elk vel folie over de vulling en vouw de zijkanten dicht met een dubbele vouw, zodat er geen vocht of stoom kan ontsnappen. Schenk de wijn in de pakketjes en vouw de laatste zijde dicht.
  3. Roer met een vork de mascarpone los. Hak de basilicum fijn.
  4. Bak de pakketjes op de hete barbecue 10 min. tot de zalmfilet net gaar is. Vouw de pakketjes aan tafel open. Schep de mascarpone erin en bestrooi met de basilicum.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 9 beoordelingen)