Ga naar inhoud
Homepage Recepten Zalm-rijstbowl

Zalm-rijstbowl

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel intussen de zalm in 4 stukken en dep droog. Strooi het sesamzaad op een bord. Druk de zalm aan één kant in het sesamzaad. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de zalm in 4-6 min. aan beide kanten lichtbruin en rosé gaar. Neem de zalm uit de pan.
  3. Schenk de rest van de olie in de pan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met de sojasaus en peper. Laat intussen de edamame uitlekken.
  4. Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de spinazie, zalm, juliennewortel en edamame over, of zet alle ingrediënten in aparte bakjes op tafel zodat iedereen zelf de bowl kan samenstellen. Serveer naar wens met extra sojasaus.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)