20 min
4 pers
485 kcal
Tags: voorgerechtHollandsvisovengerecht
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190ºC. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ze ontdooien.
- Snijd intussen de zalmfilet in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de peterselie fijn. Schep in een kom de zalm, bosui, peterselie en het losgeklopte ei door elkaar en breng op smaak met zout.
- Leg 4 plakjes bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep in het midden van elk plakje een vierkantje gekookte rijst, houd rondom een rand vrij. Verdeel het zalmmengsel over de rijst. Bestrijk de randen licht met water.
- Leg de overige deegplakjes over de vulling en druk de randen goed op elkaar met de tanden van een vork. Klop de eidooier los en bestrijk de bovenkanten van de pakketjes ermee.
- Bak de pakketjes in 20 min. knapperig en goudgeel. Verdeel ze over de borden en garneer met een pluk veldsla.