20 min
4 pers
520 kcal
Tags: nagerechtHollandsfamilieweekend
Bereidingswijze
- Snijd de schoongeboende citroen in dunne plakken. Verwarm suiker en water tot de suiker is opgelost.
- Laat dit iets inkoken, leg de citroenplakjes erin en kook zachtjes 5 minuten. Schep de citroen eruit en laat afkoelen.
- Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk en laat de chocolade hierin al roerend smelten.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme chocolademengsel. Laat iets afkoelen tot een lobbig mengsel.
- Verdeel de chocoladekruimels over de bodem van de glazen. Sprenkel de rum erover.
- Spatel de slagroom door het chocolademengsel en schep de mousse in de glazen.
- Laat ze in de koelkast opstijven (dit kan allemaal een dag van tevoren).
- Serveer het dessert gegarneerd met de citroenplakjes, eventueel gehalveerd.