45 min
4 pers
740 kcal
Tags: hoofdgerechtItaliaansvisfamilie
Bereidingswijze
- Bereid het witbrooddeeg met de olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de bakplaat ermee of druk het deeg uit op de bakplaat.
- Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil. Pers de vrucht en meng 3 eetlepels olijfolie met de rasp, 1 eetlepel citroensap, zout en peper tot citroenolie.
- Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de uien, honing en tijm zachtjes 8 minuten.
- Bestrijk het deeg op de bakplaat met de crème fraîche. Verdeel hierover de uiringen met daarop de zeevruchtencocktail.
- Sprenkel de citroenolie erover en strooi de kappertjes erop.
- Bak de pizza in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Strooi de bosui erover en snijd de pizza in stukken.