45 min
4 pers
395 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsviskinderen
Bereidingswijze
- Kook de aardappels met schil in 15 à 20 minuten net gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze. Prak ze fijn en bestrooi ze met zout en peper.
- Bestrooi de vis met zout en laat in een vergiet goed uitlekken.
- Verwarm ondertussen 2 eetlepels van de olie op lage stand en fruit de ui met de paprikapoeder in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
- Dep de vis goed droog met keukenpapier en snijd hem in kleine stukjes.
- Vermeng met het aardappelkruim, de gebakken ui, zout en peper en een snuf nootmuskaat, 2 eetlepels van de peterselie en het ei tot een smeuïge massa. Voeg eventueel wat bloem toe als het mengsel te vochtig is.
- Maak met twee lepels porties van het mengsel en leg ze op een bord. Laat een uur opstijven in de koelkast of vriezer.
- Verwarm de rest van de olie op middelhoge stand in een hoge pan met antiaanbaklaag en bak de koekjes per 4 in circa 4 minuten per kant bruin en gaar.
- Laat de olie niet te heet worden, anders zijn de koekjes sneller bruin dan gaar. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met een schijfje citroen.