Ga naar inhoud
Homepage Recepten Vegetarische-plaattaart-met-champignons

Vegetarische plaattaart met champignons

Bereidingswijze

  1. Leg de deegplakjes op het werkblad en laat op kamertemperatuur in 10 min. ontdooien. Snipper intussen de ui. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de ui en paprika 2 min. op een middelhoge stand. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
  3. Leg de deegplakjes overlappend in een rechthoek op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden aan en rol het deeg rondom terug om een opstaande rand van 1 cm te maken.
  4. Klop het ei los en klop er de crème fraîche en kaas door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep het groentemengsel op de deegbodem. Verdeel er het ei-kaasmengsel over. Bak de plaattaart in de oven in 25 min. goudgeel en gaar.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 2 beoordelingen)