25 min
4 pers
410 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvleesfamilie
Bereidingswijze
- Was de radijsjes met blad in koud water. Snijd het loof van de radijs maar laat een stukje groen er aan. Bewaar het radijsjes-loof.
- Breng water aan de kook, voeg radijsjes, zout, de rodewijnazijn, een teentje knoflook en de chilipeper toe en gaar de radijsjes in 10-12 minuten.
- Haal ze van de warmtebron af en laat ze in het kookvocht staan.
- Kook de krieltjes (met schil) met zout in circa 10 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over.
- Snijd de varkenshaas in dikke plakken en bestrooi ze met zout en peper.
- Pureer het radijsloof met de rest van de knoflook, kaas, pijnboompitten en olijfolie tot een gladde saus.
- Giet de radijsjes af en dep ze droog. Bak de krieltjes in de helft van de olie 5 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
- Stoof de radijsjes in het bakvet 3 minuten.
- Bak de varkenshaas in de rest van de olijfolie in een andere koekenpan aan beide kanten 2-3 minuten.
- Serveer de varkenshaas met de radijsjes en de krieltjes en giet er wat van de groene saus omheen.