Ga naar inhoud
Homepage Recepten Varkenshaas-bakken

Varkenshaas bakken

Bereidingswijze

  1. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de varkenshaas op een hoge stand rondom bruin. Keer het vlees regelmatig met een tang. Prik niet in het vlees, dan verliest het de heerlijke sappen.
  2. Dep de varkenshaas droog met keukenpapier. Vouw het dunne deel terug en zet met een cocktailprikker vast zodat het vlees overal even dik is. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Bak de varkenshaas op een middelhoge stand in nog 12-15 min. lichtbruin en vanbinnen naar wens rosé of net gaar.
  4. Neem het vlees uit de pan en laat in aluminiumfolie 5 min. rusten, zo verdelen de sappen zich weer over het vlees. Snijd het vlees in plakjes en leg op een schaal. Schenk er het bakvet over.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 9 beoordelingen)