Ga naar inhoud
Homepage Recepten Tomatenrisotto-met-knoflookkruim

Tomatenrisotto met knoflookkruim

Bereidingswijze

  1. Schep de tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon in 3 delen toe. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen voordat je de volgende portie toevoegt. Kook de risotto zo in 18-20 min. gaar
  2. Maal intussen in de hakmolen het brood (met korst) fijn. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Bak het broodkruim in 4 min. lichtbruin en krokant. Pers het laatste teentje knoflook erboven en bak nog 1 min. Breng het knoflookkruim (pangrattato) op smaak met zout.
  3. Breng de risotto op smaak met de basilicum of oregano, zout en peper en schep in 4 diepe borden. Bestrooi met de pangrattato.
  4. Snipper de ui. Snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de ui en gesneden knoflook 1 min. Schep de rijst erdoor. Bak 2 min. op een lage stand tot de korrels glanzen.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 13 beoordelingen)