45 min
4 pers
665 kcal
Tags: voorgerechtMediterraanvegetarischfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s en tomaten met de bolle kant naar boven op de bakplaat.
- Bestrijk ze met olijfolie. Zet ze 25-30 minuten in de oven tot de velletjes van de paprika donker kleuren en de tomaten zacht zijn.
- Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit deze af en laat 5 minuten rusten. Haal dan het vel er vanaf.
- Pureer de paprika’s en tomaten met een beetje bouillon. (Dit kan een dag van tevoren).
- Verwarm de groentepuree met de rest van de bouillon.
- Rooster de plakken stokbrood. Hak de spinazie, de walnoten en de knoflook.
- Voeg de kaas, zout en peper toe en giet de olie er tijdens roeren in een straaltje bij.
- Meng de crème fraîche met de kurkuma.
- Serveer de soep met de crème fraîche en het stokbrood, bestreken met de spinazie-notentapenade.