50 min
4 pers
195 kcal
Tags: bijgerechtHollandsvegetarischkinderen
Bereidingswijze
- Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
- Snijd de winterpenen aan beiden kanten recht en schaaf ze met een dunschiller of kaasschaaf in dunne lange plakken.
- Snijd de plakken in de lengte door. Blancheer de slierten 30 seconden in het kokende water en spoel ze onder koud water af.
- Rasp een halve sinaasappel en snijd de rest van de schil van de sinaasappels rondom weg.
- Snijd de parten tussen de vliezen uit en vang hierbij al het vocht op. Snijd de parten in stukjes.
- Vermeng de parten sinaasappel met de wortelslierten.
- Maak een zoetzure dressing van het opgevangen sap, de rasp, de gembersiroop, de azijn en de olie en breng op smaak met zout en versgemalen (chili)peper.
- Schep dit door de wortelsalade en laat een half uur trekken.
- Schep de wortel salade in een kommetje, druk goed aan en stort het op een bordje. Maak zo eenpersoonsporties.
- Bestrooi met de pecannoten, garneer met de rucola en besprenkel met wat overgebleven dressing.