20 min
4 pers
908 kcal
Tags: hoofdgerechtFransfamiliedoordeweek
Bereidingswijze
- Verhit de boter in de braadpan. Bak de baconreepjes 3 min. Snijd intussen de uien in halve ringen. Voeg de uienringen toe aan de bacon toe en bak 5 min. mee.
- Schep de aardappelschijfjes erdoor. Schenk de wijn erbij en leg het deksel op de pan. Stoof in 10 min. gaar op een lage stand.
- Schep de crème fraîche erdoor en verwarm nog 2 min. op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de camembert horizontaal doormidden. Leg de helften met het snijvlak naar boven op de tartiflette. Bestrooi met peper naar smaak.
- Bak de tartiflette in de oven in 15 min. goudgeel, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Hak intussen de peterselie fijn.
- Bestrooi de tartiflette uit de oven met de peterselie.