30 min
4 pers
305 kcal
Tags: nagerechtFransfamilieweekend
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de sinaasappels schoon. Snijd van één sinaasappel sliertjes van de schil, en pers beide vruchten.
- Verwarm 6 eetlepels sinaasappelsap met de suiker, de vanillesuiker, de likeur en een vleugje peper.
- Laat dit zachtjes 10-12 minuten iets inkoken tot een siroop. Giet deze siroop in de taartvormpjes.
- Snijd de vijgen in dikke plakken en leg ze in de siroop in de ingevette vormpjes.
- Prik gaatjes in de deeglapjes en leg het deeg over de vijgen. Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in.
- Bak de taartjes 10-12 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
- Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
- Laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm. Leg bordjes op de vormpjes en keer de tarte Tatin om. Strooi de amandelen erover.