20 min
4 pers
1009 kcal
Tags: hoofdgerechtGrieksfamilieweekend
Bereidingswijze
- Dep 800 g kipdijfilet droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 3 el olijfolie in een braadpan. Bak de kip in 5 min. aan beide kanten lichtbruin.
- Snipper intussen 2 rode uien grof en snijd 3 teentjes knoflook fijn. Neem de kip uit de pan. Fruit in het bakvet de ui, knoflook en de blaadjes van 5 takjes tijm 2 min. Schep ¼ tl kaneel erdoor. Schenk 100 ml rode wijn in de pan. Voeg 1 blik tomatenblokjes (400 g) toe en breng aan de kook.
- Leg de kipdijfilet terug in de pan en stoof op een lage stand afgedekt in 30 min. gaar. Breng de stifado op smaak met zout en peper.
- Verkruimel 150 g feta grof erboven en bestrooi naar wens met wat extra tijmblaadjes.