20 min
4 pers
700 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvegetarischkinderen
Bereidingswijze
- Laat de vellen deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Stoom de spinazie 5 minuten. Druk de spinazie goed uit in een vergiet en laat uitlekken.
- Vet de springvorm in met een eetlepel van de boter en bestuif met bloem.
- Verdeel het deeg over de bodem en druk de randen goed aan. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast.
- Verwarm de rest van de boter en fruit de ui in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog een minuut mee.
- Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Snijd de spinazie grof en doe deze samen met de gefruite uien en knoflook bij het eimengsel.
- Giet de spinazievulling in de deegvorm. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en snijd de randen van het deeg recht af.
- Verdeel de camembert en de pijnboompitten over de spinazie en bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de quiche buiten de oven nog 10 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.