20 min
4 pers
382 kcal
Tags: hoofdgerechtAziatischfamiliedoordeweek
Bereidingswijze
- Veeg de champignons schoon. Maal ze in de hakmolen met de staafmixer tot fijn gehakt. Meng het gehakt met 2 el sojasaus en marineer 10 min.
- Kook intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok 2 el olie. Bak de ui en de paprika 4 min. al omscheppend.
- Voeg de prei toe en bak in 3 min. knapperig gaar. Schep de groenten uit de wok.
- Schenk 1 el olie in de wok. Roerbak het champignongehakt in 4 min. gaar. Voeg de groenten en mie toe en bak nog 2 min. op een hoge stand.
- Meng de taugé door de mie en breng op smaak met de resterende 3 el sojasaus, sesamolie en peper (of sambal). Verdeel de mie over 4 borden of kommen.