30 min
4 pers
640 kcal
Tags: voorgerechtHollandsvegetarischkinderen
Bereidingswijze
- Begin met de croutons. Druk de sneetjes brood met een deegroller iets platter.
- Meng de feta met abrikozenjam en basilicum. Leg 4 sneetjes brood naast elkaar.
- Spuit op elk sneetje, met afstand, 4 kleine hoopjes van de vulling.
- Bestrijk de andere broodsneetjes met eiwit en leg ze met de eiwitkant op de vulling.
- Steek er met de steker rondjes uit en druk de randen goed vast. Zet ze even in de koelkast (maak ze eventueel een dag van tevoren).
- Besprenkel voor de soep de appels met citroensap. Verhit de olie en bak hierin de knolselderij, de aardappel en de appelparten 3 minuten.
- Voeg bouillon en 350 ml water toe en kook zachtjes 15 minuten.
- Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en houd de soep warm.
- Verhit voor de croutons de olijfolie met de knoflook en bak ze hierin aan beide kanten lichtbruin.
- Roer de crème fraîche door de soep, strooi er komijn en eventueel wat basilicum over en serveer de warme croutons erbij.