Ga naar inhoud
Homepage Recepten Savooiekoolrolletjes

Savooiekoolrolletjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de koolbladeren met zout 2 minuten. Spoel ze met koud water af in een vergiet.
  2. Wel de couscous. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en de ui.
  3. Voeg de chilipoeder, zout, peper, de kastanjechampignons en de amandelen toe en roerbak 2 minuten. Schep de couscous erdoor.
  4. Leg de koolbladeren naast elkaar en dep ze droog. Snijd eventueel harde nerven weg maar laat de bladeren heel.
  5. Verdeel het couscousmengsel over het midden van de bladeren. Vouw de zijkanten van de kool naar binnen en vorm rolletjes.
  6. Leg ze met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal. Zet ze afgedekt 15 minuten in het midden van de oven.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 7 beoordelingen)