20 min
4 pers
584 kcal
Tags: hoofdgerechtvegetarischdoordeweeksalade
Bereidingswijze
- Kook 300 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder intussen het vel van 1 chorizoworst (225 g) en snijd in stukjes.
- Verhit een droge koekenpan en bak de worst in 6-8 min. op een matige stand krokant. Schep regelmatig om. Neem het vlees uit de pan en bewaar het bakvet.
- Snijd intussen 2 rode paprika’s in halve reepjes en 4 stengels bleekselderij in boogjes. Snijd 85 g rucola fijn en laat 1 pot olijven met piment (230 g) uitlekken.
- Meng de rijst in een ruime kom met het bakvet en 3 el rodewijnazijn en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de rucola, paprika, bleekselderij en olijven erdoor, breng op smaak met peper en verdeel de chorizo over de salade.