35 min
4 pers
390 kcal
Tags: hoofdgerechtEuropeesvleesdoordeweek
Bereidingswijze
- Snijd de schil van 2 sinaasappels dun en verdeel deze in smalle reepjes.
- Verwijder de witte velletjes van de buitenkant van de sinaasappels. Snijd de partjes van de sinaasappels tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
- Pers 1 sinaasappel uit en snijd de overige sinaasappel in plakken.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
- Schep de ui erdoor en bak deze even mee. Blus af met de bouillon.
- Voeg de gember, sambal, sinaasappelschil, -sap, en -plakken toe en breng aan de kook. Stoof 20-25 minuten met het deksel op de pan.
- Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
- Schep de sinaasappelplakken uit de pan en roer de sinaasappelpartjes erdoor.
- Bestrooi het vlees met de amandelen en peterselie.