25 min
4 pers
885 kcal
Tags: hoofdgerechtIndonesischvleesfamilie
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat de rijst uitstomen en afkoelen.
- Week de boterhammen in de ketjap en prak ze fijn met een vork.
- Vermeng het gehakt goed met het brood, de gehaktkruiden, de ui, de sambal, de pinda’s en de eieren.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en druk het gehaktmengsel hierin goed aan. Bak op middelhoge stand een paar minuten aan en bak dan nog circa 7 minuten met het deksel op de pan.
- Giet het bakvocht af en draai de gehakt-omelet dan voorzichtig om. Bak de andere kant nog circa 5 minuten afgedekt tot de omelet vanbinnen gaar is.
- Laat de omelet van de warmtebron af nog een paar minuten staan.
- Verwarm ondertussen de rest van de olie en roerbak de preiringen op middelhoge stand.
- Voeg de rijst toe en bak nog even mee. Snijd de gehaktomelet in stukken of punten en serveer met de rijst.