Ga naar inhoud
Homepage Recepten Pastinaaktaart-met-vanillefrosting

Pastinaaktaart met vanillefrosting

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Schil en rasp de pastinaken grof.
  2. Klop in de keukenmachine of met de mixer 125 g roomboter met de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout tot een romige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Klop tot slot het bakmeel en de kaneel erdoor.
  3. Schep de pastinaak met de sinaasappelrasp, rozijnen en walnoten door het beslag. Schep het beslag in de vorm.
  4. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 50 min. lichtbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
  5. Klop met de mixer de resterende 150 g roomboter met 1 zakje vanillesuiker en de poedersuiker romig. Klop de roomkaas erdoor. Bestrijk de boven- en zijkant van de afgekoelde taart met de vanillefrosting. Zet de taart nog 1 uur in de koelkast, of tot de frosting steviger is.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 29 beoordelingen)