Ga naar inhoud
Homepage Recepten Pannenkoek-uit-de-oven-met-peren-en-walnoten

Pannenkoek uit de oven met peren en walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de skillet tijdens het voorverwarmen onder in de oven zodat deze goed heet kan worden.
  2. Halveer de ongeschilde peren, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in 3 parten. Vet een ovenschaal in met de helft van de boter en drizzle de honing erover. Leg de perenpartjes erin en bak 8-10 min. in de oven, dit kan terwijl de oven nog aan het voorverwarmen is. Neem de peren na 5 min. uit de oven, keer ze en bestrooi met de walnoten. Bak nog 4-5 min. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Roer met een garde in een kom de bloem, eieren, melk, vanillesuiker en een snuf zout tot een glad beslag.
  4. Neem de hete skillet voorzichtig met ovenwanten uit de oven en laat de rest van de boter erin smelten. Schenk het beslag erin en bak in 15-20 min. in het midden van de oven tot de pannenkoek is gerezen en goudgeel is. Verdeel de peren en walnoten over het midden van de pannenkoek. Bestrooi met poedersuiker.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 10 beoordelingen)