Ga naar inhoud
Homepage Recepten Omgekeerde-bietentaart-met-oude-kaas

Omgekeerde bietentaart met oude kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in. Snijd de bieten in partjes van 1 cm en schep ze om met de olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de bietenpartjes over de bodem van de ovenschaal. Dek de bieten af met het bladerdeeg. Stop het deeg tussen de biet en rand van de ovenschaal goed in.
  3. Klop het ei los. Bestrijk het deeg dun met ei. Bestrooi met de tijm.
  4. Bak de taart in de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Rasp de kaas.
  5. Laat de taart uit de oven 5 min. rusten. Leg er een bord op en keer ze samen. Verwijder de vorm. Bestrooi de bietentaart met de rucola en kaas.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 19 beoordelingen)