Ga naar inhoud
Homepage Recepten Mosselen-met-witte-wijn-en-room

Mosselen met witte wijn en room

Bereidingswijze

  1. Maak de mosselen schoon en verwijder de kapotte schelpen. Spoel goed af onder stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit de boter in de mossel- of soeppan en bak de ui, bleekselderij en knoflook 5 min. op een middelhoge stand.
  4. Voeg de tijm, laurier en wijn toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en doe het deksel op de pan. Kook 3 min., schud de pan met het deksel erop en kook nog ca. 5 min. tot (bijna) alle schelpen open staan. Snijd intussen de peterselie fi jn en het brood in stukken.
  5. Verwijder de nog dichte mosselen, laurier en tijm. Voeg de peterselie en slagroom toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de mosselen in de pan of in diepe borden met het stokbrood.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 9 beoordelingen)