40 min
4 pers
340 kcal
Tags: klein gerechtbijgerechtItaliaansvis
Voorbereiding
Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water een paar minuten af en verwijder beschadigde exemplaren. Schud goed af en stoom de mosselen circa 5 minuten in een afgesloten pan, tot de schelpen open staan en vocht hebben losgelaten. Laat afkoelen en breek de openstaande lege schelpen af van de gevulde schelpen. Leg de gevulde schelpen op een platte schaal en zet afgedekt in de koelkast.
Bereidingswijze
- Week het brood een paar minuten in de azijn en maal samen met de peterselie, augurk, ansjovis, kappertjes en knoflook in de keukenmachine tot een fijn mengsel.
- Snijd het ei door en wip de dooier eruit, het eiwit wordt niet gebruikt. Verkruimel de eidooier boven het mengsel en maal kort verder. Giet de olie erbij en maal het geheel tot een gladde smeuïge saus. Breng op smaak met zout en peper en verdeel kleine beetjes van de salsa over de mosselschelpen. Lekker met friet en een salade.