Ga naar inhoud
Homepage Recepten Mijterpizza-met-zoete-aardappel-en-mozzarella

Mijterpizza met zoete aardappel en mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het pizzadeeg met het bakpapier af. Snijd het deeg in mijtervorm en leg met het bakpapier op de bakplaat. Snijd van de onderzijde 3 repen en houd apart. Bestrijk de mijter met de tomatensaus.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van 2 mm. Pers de knoflook boven de olie. Meng de knoflookolie met de zoete aardappel.
  3. Verdeel de zoete aardappel met de olijven over de tomatensaus. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
  4. Leg 2 repen als kruis en halveer de derde reep voor de wimpels aan de zijkanten. Bestrooi het kruis en de wimpels met de mozzarella.
  5. Bak de pizza in de oven in 15 min. lichtbruin en gaar.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 12 beoordelingen)