Ga naar inhoud
Homepage Recepten Loaded-zoete-aardappel-met-broccoli-en-spek

Loaded zoete aardappel met broccoli en spek

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes van 2 cm. Schep de aardappelpartjes om met het paprikapoeder, knoflookpoeder en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de partjes over de met bakpapier beklede bakplaat, maar houd ruimte vrij voor de broccoli. Rooster ze in 30 min. lichtbruin en gaar.
  3. Schep de broccoli om met 1 el olijfolie. Rooster de broccoli de laatste 15 min. met de aardappelpartjes mee. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak het spek in 4 min. knapperig uit.
  4. Verdeel de zoete aardappelpartjes over 4 borden. Verdeel de broccoli en een flinke lepel zure room erover. Verkruimel het ontbijtspek grof erboven en bestrooi met de bieslook.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 1 beoordelingen)