Ga naar inhoud
Homepage Recepten Lasagne-met-prei-en-zalm

Lasagne met prei en zalm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de prei in ringetjes. Kook in water met zout in 5 min. gaar. Snijd intussen de zalmfilet in reepjes.
  2. Smelt in een steelpan de boter. Voeg de bloem toe en laat, al roerend, 2 min. op een middelmatige stand garen. Schenk langzaam, al roerend met een garde, de melk erbij. Roer tot een gladde, gebonden saus. Laat de bechamelsaus nog 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de prei af en laat goed uitlekken. Schep een laag bechamelsaus in de ovenschaal. Dek af met 3 lasagnebladen. Verdeel er een laag prei en zalm over. Dek af met een laag bechamelsaus. Maak zo meer lagen met de rest van de lasagnebladen, prei en zalm. Eindig met lasagnebladen en een laag bechamelsaus. Bestrooi met de kaas.
  4. Bak de lasagne in de oven in 30 min. lichtbruin en gaar.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 22 beoordelingen)