Ga naar inhoud
Homepage Recepten Kwark-met-gebakken-peer-en-roggebrood

Kwark met gebakken peer en roggebrood

Bereidingswijze

  1. Halveer 2 conference peren in de lengte en verwijder het klokhuis met een theelepel. Snijd de helften elk in 3 parten. Bestrooi de snijkanten met 30 g suiker.
  2. Verhit 2 el roomboter in een koekenpan en bak de peerparten ca. 5 min. op een middelhoge stand tot ze lichtbruin zijn. Keer regelmatig.
  3. Verkruimel 2 sneetjes roggebrood boven een kom en meng de rest van 20 g suiker erdoor. Neem de peren uit de pan. Bak de kruimels in dezelfde pan in ca. 3 min. krokant.
  4. Serveer de gebakken peer met 400 g volle kwark en bestrooi met de zoete roggebroodkruimels.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 1 beoordelingen)