Ga naar inhoud
Homepage Recepten Koolrabi-knolselderijschotel-met-spek-en-kaas

Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de koolrabi- en knolselderijplakken in water met zout in 7-9 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog.
  2. Rooster intussen het ontbijtspek in een droge hete koekenpan knapperig.
  3. Roer de crème fraîche, de room, de knoflook, het kerriepoeder en zout en peper door elkaar.
  4. Leg de koolrabiplakken in een laag op de bodem van de schaal. Giet de helft van de room erover, strooi de helft van de geraspte kaas erop en leg de spekplakjes erop.
  5. Verdeel de knolselderijplakken over het spek, giet de rest van de room erover en strooi de rest van de kaas erop.
  6. Zet het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven tot het gaar en goudbruin is.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 103 beoordelingen)