20 min
134 kcal
Tags: brunchlunchkinderenlunch
Bereidingswijze
- Schaaf met een dunschiller in de lengte een streep van 1 cm van de schil van 2 komkommers. Laat 1 cm schil zitten en schaaf er nog een streep af.
- Doe dit zo om en om zodat je een gestreepte komkommer krijgt. Herhaal met de andere komkommer. Snijd de komkommers elk in 6 gelijke stukjes van ca. 4 cm (de uiteindes gebruik je niet).
- Schep met een theelepel aan 1 snijkant 2 cm van de zaadlijsten eruit zodat je bakjes krijgt. Vul ze met 200 g zuivelspread knoflook en kruiden.
- Snijd 150 g achterham (vleeswaren) in de lengte doormidden en maak er roosjes van door de ham losjes op te rollen.
- Zet de roosjes op de komkommertaartjes. Halveer 6 cherrytomaatjes en leg ze op of naast de ham. Pluk 2 takjes platte peterselie in kleine toefjes en verdeel over de komkommertaartjes.