Ga naar inhoud
Homepage Recepten Knolselderijsteak-met-makreel-en-citroenroomsaus

Knolselderijsteak met makreel en citroenroomsaus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselderij en snijd in 8 gelijke plakken. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de knolselderijsteaks in 25-30 min. zacht en gaar.
  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de sjalotten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
  3. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot zonder te kleuren op middelhoge stand in 3 min. zacht en glazig. Schenk de slagroom en 2 el citroensap erbij en breng aan de kook. Laat op een lage stand iets inkoken. Trek intussen de makreel met 2 vorken uit elkaar.
  4. Breng de roomsaus op smaak met zout en peper. Voeg het citroenrasp en kappertjes naar smaak toe. Verdeel de knolselderijsteaks over 4 borden. Schenk de saus erover en verdeel de makreel erover. Serveer met de rijst.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 9 beoordelingen)