30 min
6 pers
725 kcal
Tags: nagerechtnagerechtHollandskinderen
Bereidingswijze
- Maal de speculaaskoekjes fijn in een keukenmachine. Laat de boter smelten en giet dit bij de koekkruimels terwijl de machine draait.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het koekmengsel hierop. Strijk goed glad en laat een half uur opstijven in de koelkast.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop de roomkaas luchtig met de suiker en schep hier de slagroom rustig doorheen.
- Schep de vulling op de koekbodem en laat dit minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
- Neem de ring van de springvorm en neem de taart van de metalen bodem.
- Zet de taart op een platte schaal en druk de kerstkransen rondom rechtop tegen de rand van de taart.
- Roer de cranberrycompote goed door en schep dit bovenop de roomlaag.