30 min
4 pers
1531 kcal
Tags: hoofdgerechtGrieksfamiliedoordeweek
Bereidingswijze
- Pers of rasp de knoflook. Kneed de knoflook, oregano, eieren en het paneermeel door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 24 kleine ovale gehaktballetjes van.
- Verhit de olie in 2 grote koekenpannen. Bak de balletjes in 10 min. lichtbruin en gaar. Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp voor de salade de winterpeen grof. Snijd de uien in halve maantjes. Meng de ijsbergsla, wortel en rode ui. Verdun de helft van de tzatziki met 1 el water en schep als dressing door de salade. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de helft van de keftedes over 4 borden. Schep er de friet bij en serveer met de salade en de rest van de tzatziki. Vries de rest van de gebakken keftedes in.