30 min
4 pers
460 kcal
Tags: hoofdgerechtEuropeesvleesfamilie
Bereidingswijze
- Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
- Droog de boterhammen in de broodrooster. Maal het brood met de kruiden, de ansjovis, de knoflook en 2 eetlepels boter in de keukenmachine fijn.
- Breng water met zout aan de kook en kook de doperwten hierin 2 minuten. Giet ze af en laat uitlekken.
- Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de rest van de boter en de olijfolie in de koekenpan en bak de entrecotes op hoge stand aan beide kanten 2 minuten.
- Leg ze in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Zet ze een paar minuten onder de grill tot ze mooi bruin zijn.
- Verwijder zonodig de harde steeltjes van de waterkers. Verwarm ondertussen de doperwten in het bakvet van het vlees en schep de waterkers erdoor.
- Verdeel de groenten over 4 borden, leg er een entrecote op en giet er wat van de jus uit de ovenschaal over.