Ga naar inhoud
Homepage Recepten Hollandse-spitskoolcurry-met-kalkoen-en-rijst

Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst

Bereidingswijze

  1. Verwarm het sinaasappelsap met de rozijnen en de bouillontabletten en zet dit apart.
  2. Meng de kerriepoeder en 4 eetlepels olie door de kalkoenfilet.
  3. Leg de koolreepjes in een vergiet. Giet er kokend water over en laat uitlekken.
  4. Roerbak de kalkoenfilet in een hete wok in 10 minuten goudbruin.
  5. Kook intussen de rijst.
  6. Schep de kalkoenfilet uit de pan. Roerbak de koolreepjes ongeveer 5 minuten in het bakvet met de rest van de olie en een klein beetje zout.
  7. Meng maïzena, yoghurt, honing en sinaasappelsap met rozijnen.
  8. Schep de kalkoenreepjes bij de kool, voeg het yoghurtmengsel toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  9. Schep het gerecht in een warme schaal.
  10. Verdeel de wortelreepjes erover en serveer de rijst erbij.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 2 beoordelingen)