30 min
6 pers
635 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvleesdoordeweek
Bereidingswijze
- Verwarm het sinaasappelsap met de rozijnen en de bouillontabletten en zet dit apart.
- Meng de kerriepoeder en 4 eetlepels olie door de kalkoenfilet.
- Leg de koolreepjes in een vergiet. Giet er kokend water over en laat uitlekken.
- Roerbak de kalkoenfilet in een hete wok in 10 minuten goudbruin.
- Kook intussen de rijst.
- Schep de kalkoenfilet uit de pan. Roerbak de koolreepjes ongeveer 5 minuten in het bakvet met de rest van de olie en een klein beetje zout.
- Meng maïzena, yoghurt, honing en sinaasappelsap met rozijnen.
- Schep de kalkoenreepjes bij de kool, voeg het yoghurtmengsel toe en stoof zachtjes 10 minuten.
- Schep het gerecht in een warme schaal.
- Verdeel de wortelreepjes erover en serveer de rijst erbij.