30 min
4 pers
651 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvegetarischfamilie
Bereidingswijze
- Schil de appels en snijd ze in stukken. Snijd de uien in ringen. Kook de aardappelen, appel en uien in water met zout in 12-14 min. gaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekjes op een lage stand 4 min. Meng intussen de kaas en het paneermeel.
- Giet de aardappelen, uien en appels af, maar vang een kop kookvocht op. Stamp ze met een scheutje kookvocht tot een smeuïge stamppot.
- Schep de spekjes met het bakvet door de hete bliksem. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met het kaas-paneermeelmengsel.
- Bak de hete bliksem in de oven in 20 min. goudgeel met een krokant laagje.