Ga naar inhoud
Homepage Recepten Hete-bliksem-met-plantaardige-spekjes

Hete bliksem met plantaardige spekjes

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en snijd ze in stukken. Snijd de uien in ringen. Kook de aardappelen, appel en uien in water met zout in 12-14 min. gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekjes op een lage stand 4 min. Meng intussen de kaas en het paneermeel.
  3. Giet de aardappelen, uien en appels af, maar vang een kop kookvocht op. Stamp ze met een scheutje kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  4. Schep de spekjes met het bakvet door de hete bliksem. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met het kaas-paneermeelmengsel.
  5. Bak de hete bliksem in de oven in 20 min. goudgeel met een krokant laagje.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 19 beoordelingen)