40 min
6 pers
425 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen wellen in het lauwe water.
- Schil en snijd ½ appel in schijfjes en de rest in blokjes.
- Bak de kipblokjes bruin in de olijfolie. Voeg de appelblokjes en de rozijnen met het water toe.
- Strooi de zakjes kerriesaus erover. Roer het geheel goed door. Voeg naar smaak een mespuntje sambal oelek toe.
- Schep de crème fraîche erdoor. Bekleed de springvorm(en) met het croissantdeeg (laat 1 plakje over).
- Schep het appel-kipmengsel in de springvorm. Leg de appelschijfjes op het mengsel.
- Snijd van het laatste plakje croissantdeeg reepjes. Leg de reepjes op de taart en druk ze vast aan de rand van de deegbodem.
- Bak de taart in circa 20 minuten goudbruin en gaar.